top of page
taylor-smith-OSQwF0eBfiM-unsplash (1).jp

Λίγα λόγια για μένα

Anna Kyriazi Symvoulos Psychikis Ygeias
annakyriazi_graphics.png

Μέσα από τη συμβουλευτική διαδικασία κάποια χρόνια νωρίτερα, σε μια σύνθετη και δύσκολη φάση της ζωής μου, ήρθα σε καλύτερη επαφή με τον εαυτό μου.  Έμαθα να αφουγκράζομαι τις πραγματικές μου ανάγκες και να δίνω χώρο σε αυτά που ένιωθα και αισθανόμουνα. Χρησιμοποιώντας τα ως πυξίδα, συνειδητοποίησα τι χρειαζόμουνα πραγματικά και βρήκα σταδιακά τον κατάλληλο για μένα τρόπο να ανταποκριθώ σε αυτό.

Βλέποντας πόσο βοηθητικό ήταν και πόσο με επηρέασε στη σχέση μου με τους σημαντικούς άλλους της ζωής μου στη ζωή μου, αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά, για να βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου άλλους ανθρώπους που δυσκολεύονται σε διάφορες φάσεις της ζωής τους.  

Κάνοντας στροφή στην επαγγελματική μου πορεία, μετά από 21 χρόνια στην Επικοινωνία, στον κλάδο της Τεχνολογίας και των Τηλεπικοινωνιών, με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων) και στο Aston University στην Αγγλία (Ms in Marketing Management), επέλεξα να στραφώ στον κλάδο της  Ψυχικής Υγείας.

Σπούδασα από την αρχή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (Κ.Ε.ΨΥ.Σ) στην Αθήνα, ακολουθώντας τη Συνθετική Προσέγγιση, η οποία συνδυάζει τις αρχές και τις τεχνικές από πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις δίνοντάς μου τη δυνατότητα, ανάλογα με τον άνθρωπο που με έχει εμπιστευθεί και το θέμα που τον απασχολεί να εστιάσω / εστιάσουμε σε αυτό που είναι κατάλληλο για αυτόν/αυτή. 

Στη συνέχεια, το μεγάλο ενδιαφέρον και η επιθυμία μου να  εστιάσω περισσότερο στις ανθρώπινες σχέσεις με οδήγησε στα επόμενα βήματα μου και συγκεκριμένα:

annakyriazi_graphics2.png
  • στο ΑΚΜΑ (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου) και στη Συστημική Προσέγγιση, η οποία εστιάζει στην κατανόηση του τρόπου που σχετίζονται οι άνθρωποι μέσα σε ένα σύστημα  είτε αυτό είναι το ζευγάρι, ή η οικογένεια ή ακόμα και το εργασιακό περιβάλλον και στην εύρεση νέων τρόπων πιο λειτουργικών που προάγουν την ανάπτυξη του κάθε μέλους  και του συνόλου.

  • στο Ελληνικό Δίκτυο του EFT που ειδικεύεται στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία  EFT (Emotionally Focused Therapy) και εστιάζει στο δυσκολεμένο συναίσθημα των συντρόφων μέσα στη σχέση, με στόχο να μπορέσουν  να συνδεθούν ξανά μεταξύ τους με ασφάλεια και αποδοχή.

  • στην Gordon Hellas, για την εκπαίδευση μου στο μοντέλο του Dr. Thomas Gordon που αφορά σε ένα μοντέλο  για τη δημιουργία και ενίσχυση αρμονικών και ισορροπημένων σχέσεων ανάμενα σε γονείς, παιδιά και εφήβους, μέσω συγκεκριμένων και εφαρμοσμένων δεξιοτήτων  επικοινωνίας. 

Σε αυτή τη διαδρομή δεν μπορώ να μην αναφέρω την πολύτιμη για μένα εμπειρία μου στο Χαμόγελο του Παιδιού, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης 116100, καθώς και στην Ψυχιατρική Κλινική Σινούρη, στο κομμάτι της συμβουλευτικής  υποστήριξης και νοητικής ενδυνάμωσης των ασθενών. 

 

Ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας εφαρμόζω τον Κώδικα Δεοντολογίας του επαγγέλματος και είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ) και της αντίστοιχης ευρωπαϊκής (E.A.C) και διατηρώ την απαραίτητη εποπτική διαδικασία που απαιτείται για να μπορώ να εξασκώ με επαγγελματισμό τη Συμβουλευτική. Οι συνεχείς επιμορφώσεις αποτελούν σημαντικό μέρος της προσωπικής και επαγγελματικής μου εξέλιξής και γι αυτό συνεχίζουν να είναι πάντα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μου. Το ιδιωτικό μου γραφείο βρίσκεται στην Νέα Κηφισιά και λόγω συνθήκων πραγματοποιώ συνεδρίες και μέσω Skype. Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες.

 

bottom of page