top of page
Symvoyleytikiapories

Προβληματισμοί και Απορίες

 • Πώς θα μπορέσω να «ανοιχτώ» σε έναν ξένο;
  Όταν φτάσει η στιγμή να απευθυνθούμε σε έναν Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε ανήσυχοι για το άνοιγμα σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ένα μεγάλο και σημαντικό πρώτο βήμα και εάν δεν είχαμε καμία συμβουλευτική εμπειρία νωρίτερα μπορεί να μας δυσκολεύει και δεν πειράζει. Είναι ανθρώπινο. Είναι και αυτό μέρος της διαδικασίας που θα ακολουθήσει. Έτσι, εκτός από την αναζήτηση συμβούλου που έχει τα κατάλληλα προσόντα, είναι σημαντικό να νιώσουμε άνετα μαζί τους/της κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης.
 • Δεν έχω το χρόνο και τα χρήματα αυτή την περίοδο
  Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές ο εαυτός μας δεν αποτελεί προτεραιότητα, ούτε στο καθημερινό μας πρόγραμμα ούτε στον προϋπολογισμό μας. Ωστόσο πάντα υπάρχουν εναλλακτικές και επιλογές για να βρούμε τελικά αυτό που στη δεδομένη στιγμή μπορούμε να «αντέξουμε» χρονικά και οικονομικά. Το να το διερευνήσουμε είναι το 1ο βήμα για να βάλουμε τον εαυτό μας σε προτεραιότητα.
 • Το να απευθυνθώ σε Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας με κάνει να νιώθω πως έχω αποτύχει
  Συνηθώς αφήνουμε τα πράγματα να φτάνουν στο απροχώρητο πριν πάρουμε την απόφαση να αναζητήσουμε βοήθεια και στήριξη από έναν επαγγελματία σύμβουλο. Όλα αυτά που συσσωρεύονται μέσα μας και η πίεση που νιώθουμε μας κάνει να τα βλέπουμε όλα αρνητικά. Όλοι οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ζωής μας διανύουμε δύσκολες, απαιτητικές, πιεστικές και σύνθετες φάσεις… και δεν πειράζει. Θέλει θάρρος να το αναγνωρίσουμε και να κάνουμε κάτι γι αυτό. Και αυτό είναι το 1ο βήμα και είναι αρκετό για επιβράβευση!
 • Πόσο διαρκεί η συνεδρία και κάθε πότε πρέπει να έρχομαι;
  Η ατομική συνεδρία διαρκεί 60 λεπτά. Η συνεδρία με ζευγάρια διαρκεί 90 λεπτά. Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις, ειδικά στην αρχή της συμβουλευτικής διαδικασίας, είναι πολύ βοηθητικές για το χτίσιμο της μεταξύ μας σχέσης και την εξέλιξη της θεραπείας.
 • Πώς είναι η 1η συνεδρία;
  H 1η συνεδρία είναι συνάντηση γνωριμίας. Κατά τη διάρκειά της συζητάμε για το θέμα που σας απασχολεί, με τον τρόπο και το ρυθμό που εσείς θα επιλέξετε. Παράλληλα, φροντίζω να απαντήσω σε πιθανές απορίες σας και μοιράζομαι μαζί σας τις βασικές αρχές της συμβουλευτικής διαδικασίας.
 • Πόσο χρόνος χρειάζεται;
  Η συμβουλευτική διαδικασία και η θεραπευτική σχέση που θα αναπτυχθεί, όπως όλες οι σχέσεις, θέλει χρόνο, συνέπεια και δέσμευση για να ευδοκιμήσει. Ο χρόνος για τον κάθε άνθρωπο και το θέμα που αντιμετωπίζει είναι σχετικός και καθαρά προσωπικός. Η διαδικασία του καθενός είναι μοναδική και δεν μπορεί να υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για το πότε θα επιτευχθούν οι στόχοι που θα θέσει. Ωστόσο, η ίδια η συμβουλευτική διαδικασία είναι θεραπευτική από μόνη της γιατί ανακουφίζει, στηρίζει, ενισχύει τον κάθε άνθρωπο μέχρι να φτάσει στο στόχο που έχει θέσει.
 • Τι ισχύει με την εμπιστευτικότητα των όσων λέγονται;
  Ισχύει απόλυτη εμπιστευτικότητα για το οτιδήποτε λέγεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Το απόρρητο «σπάει» σε ειδικές περιπτώσεις, τις οποίες θα σας αναφέρω στη 1η μας συνεδρία.
 • Πώς γίνεται η συνεδρία, ειδικά τώρα λόγω κορωνοϊού;
  Οι συνεδρίες γίνονται: δια ζώσης, με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, όταν αυτό απαιτείται. Στο χώρο τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, μέσω Skype. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας κάνει να νιώθετε πιο ασφαλής και πιο άνετα.
 • Πώς μπορώ να έρθω σε επικοινωνία μαζί σας και ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;
  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 697 97 22 958 ή και στο info@annakyriazi.gr για να ορίσουμε τη μέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί από Δευτέρα-Παρασκευή μεταξύ 09.00-13.00 και 18.00-22.00 για την 1η μας συνάντηση. Κατά τη διάρκειά της συζητάμε για το θέμα που σας απασχολεί, με τον τρόπο και το ρυθμό που εσείς θα επιλέξετε. Παράλληλα, φροντίζω να απαντήσω σε πιθανές απορίες σας και μοιράζομαι μαζί σας τις βασικές αρχές της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Προβληματίζομαι, αναρωτιέμαι, μοιράζομαι και παίρνω απαντήσεις σε αυτό που με απασχολεί.

bottom of page